Hör hur vd för Vasaloppet Johan Eriksson resonerar kring planeringen av Vasaloppet 2022. Foto: SVT

Vasaloppet planerar för normal vintervecka 2022

Uppdaterad
Publicerad

Vasaloppsarrangörerna planerar för en återgång till en normal vintervecka 2022.

– Nu väljer vi att köra huvudspåret och ha arrangemang på plats, sen får vi följa utvecklingen under hösten, säger vd Johan Eriksson.

Pandemiläget förra året gjorde att flera olika alternativ till Vasaloppsveckan togs fram. Det landade till slut i ett separat lopp för eliten och Hemmavasan och Vasaåket för allmänheten, i det sistnämnda fanns möjlighet att under flera veckor åka i Vasaloppsspåren. Runt 20 000 personer deltog.

”Får följa utvecklingen”

Vasaloppet i Dalarna

Nu planeras det åter för att under en vecka ta emot de runt 60 000 skidåkare som brukar åka något av loppen som vanligen erbjuds under Vasaloppsveckan.

– Det är otroligt krävande att ha en mängd med olika alternativ. Nu väljer vi att köra huvudspåret och ha arrangemang på plats, sen får vi följa utvecklingen under hösten, skulle det vända får vi plocka fram de alternativen igen, säger Johan Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet