Veronica Palm: C och V vinnarna – Sverige förlorare

Uppdaterad
Publicerad

Det låsta läget gör det svårt för Stefan Löfven (S) att få igenom en budget. Frågan är vem som kommer att samarbeta med vem när januariavtalet gått upp i rök?

Veronica Palm, (S)-debattör och fd riksdagsledamot säger i SVT:s Morgonstudio att Centerpartiet och Vänsterpartiet är vinnarna, men på bekostnad av Sverige.

– Genom deras positioner, genom att de kan sitta och säga nej till varandra. Det betyder att det är svårare att gå fram med en stark regering och en stark budget, säger Veronica Palm.

Demokratin är förlorare och trovärdigheten för politiken drabbas av det som händer nu, menar Lars Leijonborg, före detta partiledare för Folkpartiet.

Stefan Löfven återvald som statsminister

– Visst det är spännande, men ovärdigt, säger Lars Leijonborg.

– Det sades att januariavtalet skulle avvecklas under ordnade former. Nu avvecklas det under mycket oordnade former. Det är enormt mycket egendomligheter som hänt i Sverige de senaste veckorna.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stefan Löfven återvald som statsminister

Mer i ämnet