Foto: Patrik Qvicker/SVT

Den friade Gävleborgspolitikern om tiden som misstänkt: ”Som en otäck skräckfilm”

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar vägen tillbaka för den politiker som stängdes av under tiden som han misstänktes för att ha varit delaktig i en gruppvåldtäkt. Han är nu helt avförd från alla misstankar, men vet inte om han orkar komma tillbaka till politiken.

– Först måste man landa. Och börja möta folk igen, säger han.  

SVT Gävleborg ringde upp politikern som misstänktes för delaktighet i en gruppvåldtäkt ifjol. Efter att misstankarna dök upp fick han ta en så kallad time-out från politiken. Då kunde han heller inte försvara sig mot misstankarna.  

– En otroligt jobbig situation, man blir helt tom på energi.

Skrevs kommentarer

Under tiden som förundersökningen pågick, skrevs det en hel del kommentarer och spekulationer om honom på nätet. Han upplever själv att många dömde honom i förväg. 

Han känner inte att han fått det stöd från andra politiker som han hade önskat. 

– Du blir väldigt ensam i sådant här. De andra politikerna vill inte ha kontakt med en – de är livrädda att bli förknippade med en.

Orolig för framtiden

Han är orolig för att folk kommer att komma ihåg det han var misstänkt för, snarare än för det faktum att han blivit helt friad från misstankarna och att det var en olycklig slump som gjorde att han blev misstänkt från första början. Det vill säga att publiciteten kring misstankarna ska överväga publiciteten kring frikännadet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer