Johan Oremo lämnar Gelfe IF för Halmstad. Foto: TT

Johan Oremo lämnar Gefle IF

Uppdaterad
Publicerad

Gefle IF:s stjärna Johan Oremo lämnar nu klubben. Under måndagen blev det klart med omedelbar övergång till den allsvenska klubben Halmstad.

31-årige Johan Oremo har över 200 allsvenska matcher i bagaget och har gjort sig känd som en bra målskytt. Under den här säsongen har han stått för nästan hälften av lagets mål.

– Vi tappar en bra fotbollsspelare, men vi vill inte stå i vägen för Johans karriär, säger klubbdirektör Pär Lagerström.

Gävleborg – Gefle IF

Pengar till krisande situation

När Oremo nu lämnar klubben för Halmstad innebär det alltså ett rejält tapp spelmässigt, men desto bättre för ekonomin. Något som klubbdirektören också bekräftar.

– Det är klart att det är bra i vår ekonomiska situation, säger Lagerström. 

Gefle If har en minst sagt tuff period just nu och laget ligger på en jumboplats i superettan. Tanken är att ersätta Johan Oremo.

– Jag kan inte kommentera några detaljer, men det förs diskussioner. Jag har förståelse för om supportrar kan vara upprörda men det handlar inte om att vi gett upp. Det blir en spännande höst och vi jobbar för att det ska gå bra, säger Pär Lagerström.

LÄS MER: Ny tränare i Gefle IF – Poya Asbaghi tar över

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Gefle IF

Mer i ämnet