Den nya majoriteten i Hudiksvall mötte pressen tidigare idag och berättade om ambitionerna för den nya mandatperioden. Foto: Malin Eirefelt/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt styre i Hudiksvall – blocköverskridande samarbete

Publicerad

Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet i Hudiksvall tar över styret i kommunen de kommande fyra åren. Medan Centerpartiet lämnas utanför.

Det blir ett blocköverskridande samarbete i Hudiksvall de kommande fyra åren, betående av S, M och MP.

– Vi har kommit överens om ett nytt styre i kommunen. Vi har ett nytt framtidsinriktat ledarskap, säger Mikael Löthstam (S), som kommunstyrelsens ordförande.

Ekonomi i balans

Fokus för den nybakdade majoriteten kommer ligga på en ekonomi i balans, vård, skola, omsorg samt ekologisk och social hållbarhet.

– Tillsammans har vi förutsättningarna att göra Hudiksvall till den mest attraktiva kommunen att bo i. Det känns fantastiskt att driva den här utvecklingen tillsammans. Miljöpartiet är vant att stå i mitten mellan höger och vänster, säger Andréa Bromhed (MP) som blir utan kommunalrådspost i den nya majoriteten.

Jonas Holm från Moderaterna blir kommunens andra kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.

C krävde mer inflytande

De stora vinnarna i valet, Centerpartiet, lämnas utanför maktens korridorer, och kallade till en egen pressträff.

– Vi ville ha ett delat ledarskap men så blev det inte. I den här nya majoriteten sätter Socialdemokraterna fortfarande ribban för ledarskapet, säger Caroline Schmidt (C) som därmed fortsätter i opposition.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet