Vice talman Åsa Lindestam (S) och talman Andreas Norlén (M). Foto: Henrik Montgomery, TT & Lars Pehrson, SvD/TT

Talmannen svarar om Åsa Lindestams uttalande – ”inte hennes avsikt” att kritisera

Publicerad

På onsdagskvällen svarar till sist talmannen Andreas Norlén (M) på kritiken som vice talman Åsa Lindestam (S) från Söderhamn framförde i SVT under tisdagen. Enligt Norlén var uttalandet i själva verket inte menat som kritik.

”Jag tror inte att det hade gått så här lång tid om jag hade varit talman. Jag hade nog pressat partierna lite hårdare. Men man gör ju på olika sätt. Och går det här i lås någon gång, så är det ändå bra” sade Åsa Lindestam till SVT Nyheter Gävleborg på tisdagen.

Talman Andreas Norlén avböjde först att kommentera uttalandet, men nu svarar han i Expressens ”Bara politik” och säger att han har resonerat mycket med Åsa Lindestam och att de varit överens om det mesta.

Enligt talmannen var Lindestams uttalande om den långdragna regeringsbildningen inte menat som kritik utan uttrycktes ”på ett lite olyckligt sätt” som kunde tolkas så.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regeringsbildningen

Mer i ämnet