Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den mördade 24-åringen är sedan tidigare dömd för flera brott och kan kopplas till kriminella grupperingar i Gävle. Foto: SVT/Storyblocks

Tidigare dömd för flera brott – det vet vi om den mördade 24-åringen i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Lördagkvällen 5 november skjuts en 24-årig man till döds i stadsdelen Sätra i Gävle. Han är sedan tidigare dömd för flera brott och kan kopplas till kriminella grupperingar i Gävle.

Hör om mannens kopplingar till de kriminella grupperingarna i Gävle i videon.

24-åringen var misstänkt för penningtvätt och narkotikabrott innan han mördades, och har sedan tidigare dömts för flera brott. Sedan 2018 är han dömd för två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av narkotikabrott.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

2019 döms 24-åringen i tingsrätten till 6 1/2 års fängelse för försök till mord efter att han knivhuggit en man i Gävle. Hovrätten ändrar domen till grov misshandel och justerar påföljden till 2 1/2 års fängelse.

Koppling till senaste tidens skjutvåld

Söndagen den 30 oktober skjuts en ung man i benet vid Centralstationen i Gävle – mitt på dagen. 24-åringen finns vid brottsplatsen och polisen har kännedom om hans kopplingar till kriminella miljöer i Gävle. Han grips och anhålls, men släpps senare då åklagaren bedömer att det inte är han som har skjutit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

Mer i ämnet