Åklagaren har åberopat ett nytt vittne till hovrätten, men 25-åringens advokat Ulrik Smedberg tror inte det kommer att få någon betydelse. Foto: SVT

Advokaten: ”Lite förvånad att morddomen överklagas”

Publicerad

Åklagaren åberopar ett nytt vittne till hovrätten, men en av männens advokat Ulrik Smedberg tror inte det kommer att få någon betydelse.

– Jag är lite förvånad att domen överklagas, men samtligt inte. Det är väldigt ovanligt att åklagaren låter en morddom stå sig, säger Ulrik Smedberg som är 25-åringens advokat.

Var det väntat att domen skulle överklagas?

– Det var lite väntat, säger Ulrik Smedberg.

Åklagaren åberopar ett nytt vittne vad tänker du om det?

– Det är en rättsläkare som ska uttala sig om tidpunkten när mannen mördades. Jag tänker mig att det vittnet inte kommer att få någon betydelse, säger Ulrik Smedberg.

Vad tror du om en fällande dom i hovrätten?

– Jag tror inte det kommer att bli en fällande dom i hovrätten. Den kritik som tingsrätten riktade mot åtalet kommer inte att förändras med den bevisning som åklagaren åberopar, säger Ulrik Smedberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet