Erling Cronqvist (C), kommunstyrelsens ordförande, säger att det är skönt att konflikten kommit till en lösning. Foto: SVT

AJ produkter får 300 000 i skadestånd av Laholms kommun efter möbelskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun betalar nu 300 000 kronor i skadestånd till AJ Produkter efter det olagliga köpet av skolmöbler till nya Glänningeskolan. Företaget har tidigare stämt kommunen vid Halmstad tingsrätt.

– Jag hoppas att detta kan bli ett slut och att vi kan titta framåt nu, säger Erling Cronqvist (C), kommunstyrelsens ordförande.

Företaget AJ Produkter har tidigare krävt Laholms kommun på närmare en halv miljon i skadestånd, detta efter att de blivit bortvalda i upphandlingen av skolmöbler till nya Glänningeskolan. Företaget valde då att stämma kommunen på 358 000 kronor.

Nu har företaget och kommunen kommit överens utan tingsrätten. Kommunen har gått med på att betala en summa på 300 000 kronor till företaget.

– Det var bättre att komma överens än att ställas inför tingsrätten där ingen vet vem som vinner eller förlorar och till vilka kostnader, säger Erling Cronqvist (C).

Vill att BUN ska betala

Förslaget är nu att barn-och ungdomsnämnden, ska betala skadeståndet – något som kommer att beslutas på nästa kommunstyrelsemöte.

– Vi är överens i ledningsutskottet om att BUN ska stå för detta, sen är det ju skattepengar så det kvittar ju i det långa loppet, säger Erling Cronqvist (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.