Hör Christof Jeppsson berätta om känslorna när han fick frågan om att spela på Ullevi som uppvärmningsakt till Gyllene Tider. Konserten är nu på lördag kväll. Foto: SVT och TT

Doldis från Halmstad värmer upp för Gyllene Tider på Ullevi

Publicerad

Halmstadmusikern Christof Jeppsson spelar vanligtvis covers på bland annat bussar, i köpcentrum och för festsugna strandgäster. Nu väntar hans livs största publik när han på lördag värmer upp Gyllene Tiders publik på Ullevi i Göteborg. Allt började med ett mejl.

Christof Jeppsson livnär sig som covermusiker, men har även släppt eget material. När Gyllene Tider annonserade om avskedsturné såg han sin chans och skickade iväg ett mail till bandet med frågan om han fick spela några låtar i samband med deras första konserter i Halmstad.

– Jag tänkte att ”jag är ingen liten lort”, som det står i Astrid Lindgrens ”Bröderna lejonhjärta”, så jag skickade iväg ett mejl till bandet och fick ja, säger Christof Jeppsson.

En dröm som går i uppfyllelse

Drömmen var uppfylld och spelningarna är nu avklarade. Men som om det inte vore nog fick Christoff Jeppsson senare ett meddelande på sin telefon, mitt under ett gig.

Christof Jeppssons utsikt från scenen på Brottet i Halmstad. Foto: Christof Jeppsson

– Jag såg att det gällde den tredje augusti och jag visste ju att Gyllene Tider ska spela på Ullevi då. Jag var tvungen att pausa spelningen och springa och ringa till min fru.

– Den här känns som en stor payoff för all den tid jag lagt på musiken i studio och på spelningar, säger han.

I klippet hör du Christof berätta om tårarna när han fick frågan om att spela på Ullevi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.