I klippet ovan hör du vad elever på skolan tänker om smittorisken. Skolchefen Maria Andersson svarar på kritiken. Foto: SVT

Efter coronafall – elever stannar hemma från skolan

Uppdaterad
Publicerad

Två elever som går på Särö skola i Kungsbacka har konstaterats bära på coronaviruset. Även om de smittade eleverna är satta i karantän stannade flera av skolkamraterna hemma från skolan under tisdagen. Föräldern Pernilla Nordstrand menar att informationen från kommunen varit allt för knapphändig.

Föräldrar till elever på skolan fick igår eftermiddag ett brev från skolan efter att det blivit känt att en av eleverna var smittad av  coronaviruset.

– Jag saknade information om personen varit i skolan överhuvudtaget. Det hade varit skönt att veta för att sen kunna fatta beslut om jag ska skicka mitt barn dit, säger föräldern Pernilla Nordstrand.

Coronaviruset i Halland

Vill ha mer information

Pernillas dotter har förkylningssymptom och hon har valt att hålla henne hemma från skolan.

– Jag tror inte att hon har corona men när ett sånt här brev kommer är det klart att den tanken poppar upp, säger hon.

Är du orolig?

– Inte för mig eller min dotter men för människor i närheten som kanske är diabetiker eller som är äldre och har svagt immunförsvar. Spridning vill man verkligen inte bidra till, säger Pernilla Nordstrand.

”Inte aktuellt att stänga skolor”

I ett pressmeddelande skriver Kungsbacka kommun att man inte har några rekommendationer från ansvariga myndigheter om att stänga ner verksamheter på grund av coronaviruset:

– Vi får frågor om att stänga skolor. Vi står fortfarande trygga i beslutet att våra skolor ska hållas öppna. Vi förväntar oss att friska elever och medarbetare kommer till skolan och att sjuka elever stannar hemma, säger skolchef Maria Andersson.

– Individer i skolan som ingår i särskilda riskgrupper uppmanar vi att ha en tät dialog med sin behandlande läkare. Vi som skola ger inte medicinska råd, fortsätter skolchef Maria Andersson.

I klippet ovan hör du vad elever på skolan tänker om smittorisken. Skolchefen Maria Andersson svarar på kritiken kring informationen och om de även fortsättningsvis ska hålla skolan öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet