Mark- och Miljööverdomstolen har i en dom gett sin syn på saken och konstaterar att parkering på stranden är miljöfarlig verksamhet. Foto: SVT

Efter domen – så ser parterna på framtiden för bilstranden

Uppdaterad
Publicerad

Länge har det gått att köra ner med bil på delar av sandstranden i Laholms kommun, vilket setts som en service. Men det har även höjts en del kritiska röster som vill få bort biltrafiken.

Mark- och Miljööverdomstolen har i en färsk dom gett sin syn på saken och konstaterar att parkering på stranden är miljöfarlig verksamhet. Men frågan är om det innebär slutet för bilar på Laholms stränder.

I klippet ovan hör du vad de två parterna, Laholms kommun och Strandmiljö Laholm, har att säga om domen – och framtiden för bilstranden.

Kommunrådet Erlin Cronqvist (C) i Laholms kommun och Patrik Slimane som representerar Strandmiljö Laholm har olika syn på om bilar hör hemma på stranden. ”Det är människorna som skall bada, inte bilarna”, säger Slimane. Foto: SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.