• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Polisen menar att boende i Andersberg bör vara vaksamma. Foto: SVT

Efter skotten i Halmstad: ”Var uppmärksam”

Boende på Andersberg och i närliggande områden i Halmstad ska fortsätta leva som vanligt efter de båda skottlossningarna i och i närheten av området, menar polisen.
– Men man kanske ska vara lite extra försiktig och uppmärksam, säger förundersökningsledaren Lars-Gunnar Perlinger.

Det var på tisdagseftermiddagen som polisen larmades om en skottlossning på Anderberg. Det visade sig att en man med ett kriminellt förflutet blivit skjuten i magen.

Mannen som besköts ska själv ha avlossat skott och anhölls därför på onsdagen misstänkt för mordförsök.

Sköt på öppen gata

Skottlossningen ägde rum på eftermiddagen mitt på öppen gata på Andersberg i Halmstad. I direkt anslutning till platsen ligger en vårdcentral och i ett stenkast därifrån ligger en skola.

– Det är jätteallvarligt. De verkar inte sky några medel. Det här är en plats med mycket folk i rörelse, risken för att de själva blir iakttagna är väldigt stor. Det är farligt för allmänheten när det skjuts på en sådan här plats med mycket folk, säger Lars-Gunnar Perlinger.

LÄS MER: Vittnen om skottlossningen på Andersberg

Polisen ser ett samband mellan skottlossningen på Anderberg och den skottlossning som inträffade på måndagskvällen på Gustavsfält. Polisen uppmanar därför nu allmänheten i Andersberg och omkringliggande områden att vara vaksamma.

Ska man känna sig rädd i de här områdena?

– Det är jättesvårt att svara på. Risken finns att det händer igen men jag tror att man ska leva som vanligt. Man kanske ska vara lite extra försiktigt och vara uppmärksam på saker som bryter mönstret i vardagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Halmstad

Mer i ämnet