• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (4)

Skottlossning i Halmstad – person skjuten

En man i 30-årsåldern har blivit skjuten i magen på Andersberg i Halmstad. Mannen fick föras till sjukhus och opereras. En bil med flera personer i ska ha lämnat platsen i hög hastighet.

Larmet kom vid klockan 15.51 på tisdagen. Flera vittnen ska ha larmat polisen om en skottlossning i stadsdelen Andersberg i östra Halmstad. Enligt polisen har en man blivit skottskadad i magen i samband med skottlossningen.

– Det är en person som blivit skjuten i buken. Mannen är förd till sjukhuset med ambulans, men det är oklart hur allvarliga skadorna är, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

LÄS MER: Flera vittnen om skottlossningen på Andersberg

Den skottskadade mannen påträffades på en parkeringsplats vid Andersbergsringen. Men polisen misstänker att han blivit skjuten på en annan plats. När SVT Nyheter Halland besökte Andersberg tidigare i kväll var ett närliggande skogsområde avspärrat. 

Mannen ska ha varit varit vaken och talbar när polisen kom till platsen men fick föras till sjukhus och opereras.

Vid 19-tiden på tisdagen ska mannen vara nedsövd.

Stort sökpådrag

Enligt polisen ska vittnen ha sett en bil med flera personer i rivstarta och lämna platsen i hög hastighet. Det finns även uppgifter om en moped. Området vid Andersbergsringen i Halmstad är avspärrat och ett stort sökpådrag pågår. Polisens tekniker ska under kvällen genomföra en tekniskt undersökning av platsen.

– Vi har flera polispatruller på plats. Dessutom har vi kallat in hundpatruller och det är även en helikopter på väg till platsen, säger Peter Adlersson.

LÄS MER: Efter skotten i Halmstad: ”Var uppmärksam”

Enligt polisen ska vittnen ha sett en bil med flera personer i rivstarta och lämna platsen i hög hastighet. Det finns även uppgifter om en moped.

”Vi tittar på eventuella samband”

Senast i går kväll rapporterade SVT Nyheter Halland om en skottlossning i Gustavsfält, ett närliggande område i östra Halmstad.

– Vi håller på att titta på om det finns något samband mellan händelserna, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Halmstad

Mer i ämnet