Foto: SVT

Flera vittnen om skottlossningen på Andersberg

Uppdaterad
Publicerad

”Jag hörde flera skott och såg tre-fyra beväpnade personer springa iväg”, så beskriver en boende på Andersberg händelsen under tisdagen då en man blev skjuten i magen.

Den boende vid Andersbergsringen vill vara anonym, men berättar för SVT Nyheter Halland att han sett flera beväpnade personer fly från platsen efter skottlossningen. Vittnet satt vid datorn i sin lägenhet när han plötsligt hörde flera höga knallar.

– Jag hörde ett antal skott och såg flera beväpnade personer springa i väg. De var tre-fyra stycken och alla såg ut att ha en pistol, säger vittnet till SVT Nyheter Halland.

Skjutningar i Halmstad

Hur känns det när något sådant här händer i ens bostadsområde?

– Det är inget som jag reagerar på längre. Man har blivit avtrubbad. Varje år har jag hört folk som skjutit utanför, säger den boende.

LÄS MER: Skottlossning i Halmstad – person skjuten

Ett annat vittne befann sig i sin lägenhet tillsammans med sin son vid tidpunkten för skottlossningen.

– Vi hörde skotten och låste dörren, sen gick vi ut och kollade på balkongen.

Hur går tankarna när det här händer så nära ert hem?

– Jag är jätterädd här. Det känns inte alls bra, säger vittnet.

”Letar efter saker som gömts”

Det var vid 15.50-tiden som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Andersberg i Halmstad. En man blev skottskadad i buken och fick föras till sjukhus. Mannen har opererats och ligger just nu nedsövd på sjukhuset.

LÄS MER: Efter skotten i Halmstad: ”Var uppmärksam”

Polisen hade under dagen flera patruller på plats vid Andersbergsringen, en helikopter hovrade i luften och hundförare jobbade innanför det avspärrade området.

Foto: SVT

– Vi letar efter saker som kan ha kastats eller gömts efter den här skjutningen, sa polisassistent Mattias Remkeus till SVT under tisdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Halmstad

Mer i ämnet