Fastighetschefen Patrik Westin meddelar att de nu kan presentera några lösningar för de drabbade hyresgästerna. Foto: Privat/SVT

Efter SVT:s artikel: Derome erbjuder lösningar för branddrabbade hyresgäster

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen meddelade Derome att de inte bär ansvar för att fixa fram bostäder till de branddrabbade hyresgästerna i Varberg. Under tisdagen presenterade företaget ändå lösningar.

Företaget Derome fick en del kritik på sociala medier efter SVT:s artikel i måndags. Fastighetschefen Patrik Westin för i den fram att företaget inte bär ansvaret för att lösa bostadfrågan för de hyresgäster som nu står bostadslösa efter branden i deras hyreshus i centrala Varberg. Enligt Patrik Westin arbetade de redan då med lösningar för hyresgästerna men ville informera dem först, innan han pratade om det i media.

– Vi har fått många frågor om vad vi gör för våra hyresgäster och så här långt har vi tyvärr bara kunnat hänvisa till gällande regelverk. Men vi gör vårt yttersta för att hjälpa våra hyresgäster, säger han till SVT Nyheter Halland på tisdagen.

Fått fram lösningar

Patrik Westin meddelar att de nu kan presentera några lösningar för hyresgästerna. Tillsammans med andra fastighetsägare i Varberg har Derome lyckats få fram cirka 15 evakueringslägenheter i Varberg som de kan erbjuda de drabbade.

– Det handlar exempelvis om lägenheter som stått klara för uthyrning eller är i hus som ska byggas om. Vi har fått hjälp av både stora och mindre fastighetsägare som varit i samma situation, säger Patrik Westin.

Ni har fått en del negativa reaktioner på sociala medier efter artikeln, är det anledningen till att ni tagit tag i det här?

– Absolut inte. Det var bara viktigt att ge information till våra hyresgäster själva först. Vi ville inte att det skulle komma ut via andra kanaler. Vi påbörjade arbetet med att hitta lösningar direkt.

Evakueringslägenheterna är en kortsiktig lösning på mellan tre till sex månader. En mer långsiktig lösning som Patrik Westin lyfter fram är att Derome nu erbjuder de drabbade hyresgästerna en plats längst fram i deras bostadskö.

– De får högsta prioritet, säger Patrik Westin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.