Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emilia Lindholm köpte ett ödehus i Okome utanför Falkenberg för 35 000 kronor – såhär har det gått sedan SVT sist besökte henne. Foto: SVT/Alice Loth

Ett år senare – så gick det för Emilia Lindholm som köpte ett ödehus i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Lindholm köpte ett övergivet ödehus för 35 000 kronor med visionen att flytta in ett år senare. SVT besökte henne för att se hur renoveringen har gått.

En kartläggning visade att det fanns 1 300 obebodda fastigheter i Falkenbergs kommun. Emilia Lindholm och hennes sambo lyckades få tag på ett av dessa hus för den symboliska summan 35 000 kronor.

Delar av huset var kraftigt fuktskadat och taket läckte in. Paret hade omfattande renoveringsarbete framför sig.

 – Planen är att kunna fira jul i huset, så jag har lite att göra, sa Emilia Lindholm till SVT i januari 2019.

En del i renoveringen är att riva ner flertalet lager tapet. Foto: SVT

Skapade ödehustrend

Reportaget om Emilia skapade något av en ödehustrend – Falkenbergs kommun har i dag 125 personer som står i kö för att köpa ett ödehus och ett 50-tal kommuner hört av sig för att ta del av hemligheten.

Genomslaget har också lett till att många besökare vill ha en husesyn av Emilias ödehus, eller stannar till på gården i Okome för att dela med sig av goda råd.

I klippet ovan får du följa med in i ödehuset – ett år senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.