Rättegången i Halmstad tingsrätt mot flera män som misstänks ha fört bort en flicka från ett familjehem i Halland närmar sig sitt slut. Åklagarna yrkar på 2,5 års fängelse för två av männen, samt utvisning. Foto: SVT

Flicka fördes bort från familjehem – åklagarna yrkar på fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången i Halmstad tingsrätt mot flera män som misstänks ha fört bort en flicka från ett familjehem i Halland närmar sig sitt slut. Åklagarna yrkar på 2,5 års fängelse för två av männen, samt utvisning. Samtliga misstänks för egenmäktighet med barn, grovt brott.

Ytterligare tre män misstänks för brott och där yrkar åklagarna på mellan nio till arton månaders fängelse, det var P4 Halland först med att rapportera. En av de misstänkta är flickans pappa. Den minderåriga flickan var omhändertagen då det fanns oro för att hon skulle föras utomlands och giftas bort.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

Flickor misstänks ha förts utomlands

SVT Nyheter har sökt åklagaren, utan resultat.

I klippet kan du se hur den 12-åriga flickan misstänks ha förts bort.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tidslinjen: Flickan plockades upp strax efter att hon slutat skolan – därefter kördes hon söderut. Foto: Truls Wallin/Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flickor misstänks ha förts utomlands

Mer i ämnet