Socialnämnden i Halmstad får skarp kritik från Inspektionen för vård och omsorg gällande fallet med en mamma som dödade sin fyraåring. Så här svarar socialchefen, Hans-Jörgen Wahlhed. Foto: SVT

Fyraåringen dödades av sin mamma – så svarar socialchefen på IVO-kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Innan mamman dödade sin fyraåring hade hon kontakt med socialtjänsten i Halmstad, som får skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg för sitt agerande i fallet och i fyra liknande tidigare fall. Hans-Jörgen Wahlhed, socialchef i Halmstad, medger att socialtjänsten frångått sina egna rutiner och säger att man ska vidta åtgärder.

Socialnämnden i Halmstad får skarp kritik från Inspektionen för vård och omsorg gällande fallet med en mamma som dödade sin fyraåring. IVO skriver i sin kritik till socialnämnden i Halmstad att det inte går att utesluta att den bristfälliga utredningen kan ha haft stor påverkan på den numera avlidna fyraåringens säkerhet.

Fyra tidigare fall

Det är inte heller första gången socialnämnden i Halmstad får liknande kritik i ärenden med utsatta barn.

Misstänkta barnamordet i Halmstad

I fyra tidigare fall har IVO påpekat kvalitetsbrister i utredningar och bedömningar av orosanmälningar som gäller barn.

– Det är väl uppenbart att vi hade önskat att vi hade gjort mer, säger Hans-Jörgen Wahlhed, socialchef i Halmstad.

Se intervjun där han svarar på kritiken från Ivo, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta barnamordet i Halmstad

Mer i ämnet