Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klicka på klippet för att följa med in i studion där programmet Radiokakan sänds. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Halmstad kommun satsar på radio för att bryta ensamhet bland äldre

Uppdaterad
Publicerad

Ofrivillig ensamhet har under coronapandemin ökat bland den äldre befolkningen i Halmstad. Nu väljer kommunen att i samarbete med kulturskapare från Dramalogen starta upp ett radioprogram som ett försök att nå ut och bryta ensamheten.

Under torsdagen sänds radioprogrammet Radiokakan för första gången och bakom mixerbordet och mikrofonerna står programledaren Peter Bengtsson och Maggan Ek från Dramalogen.

– Önskan är att folk ska vara med och göra sin röst hörd på något sätt, vi försöker vara en sorts kompis i etern, det är vår ambition, vi är era kompisar i etern, säger Peter Bengtsson.

Anpassat för äldre generation

Programmets syfte är att nå ut och involvera äldre i sändningen. Lyssnarna ska få möjlighet att ringa in eller besöka studion för att delta i diskussioner. Musiken anpassas för den äldre generationen, och flera gäster med lokal anknytning ska delta i programmet.

Radiokakan finansieras genom Halmstad kommuns statliga stöd från regeringen. Den totala kostnaden för radioprogrammet väntas landa på mellan 250 000 och 300 000 tusen kronor.

Programmet sänds via Radio Halmstad på måndagar och torsdagar från 17 till 18 fram till årsskiftet.

Klicka på klippet för att höra varför kommunen satsar på radioprogrammet och höra programledarna berätta tanken bakom programmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet