Foto: SVT

Inställda tåg när stormen Dennis drar in

Uppdaterad
Publicerad

På grund av stormen Dennis som väntas dra in över landet i helgen har Hallandstrafiken ställt in all tågtrafik mellan Varberg och Borås, och mellan Halmstad och Nässjö.

Från och med midnatt, natten till söndagen, är all tågtrafik längs Viskadalsbanan inställd. Först på måndag klockan 18:00 kommer tågen rulla som vanligt. Ersättningsbussar trafikerar sträckan och avgår vid tågens avgångstider. Från Varberg avgår ersättningsbussarna från hållplatsläge T som ligger på Magasinsgatan, tvärs över bussterminalen från stationshuset.

Sträckan, som går mellan Varberg och Borås, är i stort behov av upprustning och så sent som förra helgen fick tågen ersättas med buss.

Dessutom ställs Krösatågen in HNJ-banan på sträckan Halmstad-Nässjö-Halmstad från söndag klockan 10 till måndag klockan 12. Ersättningsbussar trafikerar sträckan och avgår vid tågens avgångstider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.