Foto: SVT och Islamiska barn- och kulturföreningen

Islamiska föreningen har skrivit under markavtal

Uppdaterad
Publicerad

Islamiska barn- och kulturföreningen är ett steg närmre en ny moské på Fyllinge i Halmstad. Nu har de skrivit på ett markavtal.

Den muslimska församlingen i Halmstad växer och lokalen på Fredsgatan har sedan ett tag tillbaka varit alldeles för liten för att alla ska kunna samlas samtidigt.

– På fredagsbönen är vi över 1 000 personer, säger Semir Bakr som är ordförande i föreningen och menar att det får plats max 300 personer i den nuvarande lokalen.

Skrivit under markavtal

Efter att föreningen fått ett reservationsavtal om markköp överklagades det av några privatpersoner och Sverigedemokratiska lokalpolitiker i Halmstad. Kammarätten beslutade att riva avtalet och kommunnen överklagade i sin tur rättens dom till Högsta förvaltningsdomstolen.

Men nu har har föreningen skrivit under ett markavtal för markytan på Fyllinge, vilket Hallandsposten var först med att berätta.

– Det känns bra och jättekul, säger han.

”Vi är tacksamma”

Nu återstår bara att kommunen ska försöka ändra detaljplanen eftersom det inte får uppföras en religiös byggnad där i nuläget, något de har lovat enligt Semir Bakr.

– Vi är tacksamma, det är underbart av dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.