Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Sara, arbetsterapeut, och Moa, fysioterapeut, om deras tankar kring att alla inte fått veta att hjälpen finns. Foto: Anna Palmgren/SVT

Neurorehab i Falkenberg om eftervård för covid: ”Krävs specialistkompetens”

Publicerad

I dagsläget har neurorehabklinikerna i Halland ett utökat uppdrag för rehabilitering av covidpatienter. I Falkenberg har teamet endast kommit i kontakt med personer som legat inne, och ser det som problematiskt om alla som är långtidssjuka inte fått information om att hjälpen finns.

– Jag tänker att det kan bli ett mörkertal, säger Sofia Lingetun, arbetsterapeut på neurorehab i Falkenberg.

SVT Nyheter Halland har träffat två långtidssjuka i Varberg, som inte fått samma information om hjälp. Till neurorehab kan man bli remitterad, eller söka på egen hand. Där finns ett team som kan hjälpa den som är i behov av flera hjälpinsatser.

Under året har de tagit hand om personer som drabbats hårt av coronaviruset, och att hålla sig uppdaterad på den kunskap som finns om vilken rehab som behövs har inte varit helt lätt. Med tiden så kan det krävas att man samlar ett team som jobbar enbart med covidsjuka, menar Sofia Lingetun.

I klippet berättar de mer om situationen under pandemin, och vad de vill se framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet