Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Staten har inte frågat efter en tydligare redovisning tidigare”, säger hälso- och sjukvårdsdirektören, vars bild är att pengarna har använts. Foto: Anna Palmgren/SVT

Region Halland om bidragen till kvinnosjukvården: ”Har använt pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

När staten 2020 krävde mer detaljerad redovisning av statsbidraget så gav Region Halland det. Men fram tills dess är närmre 90 miljoner, som regionen fått tidigare, oredovisade. Enligt Martin Engström, hälso- och sjukvårdsdirektör, har pengarna använts av regionen.

I verksamheten finns önskemål om att mer pengar borde läggas på bemanning, något statsbidraget kan användas till. Martin Engströms uppfattning är däremot att Halland, nationellt sett, redan har relativt god bemanning. Regionen har därför satsat pengar på att bland annat att genomföra olika projekt.

Enligt regionens egen prognos behöver de anställa 190 personer till kvinnosjukvården de kommande fem åren. Framför allt behövs barnmorskor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Halland

Mer i ämnet