Gabija Alisauskaite Nygren studerar samhällsförändring och social hållbarhet på Högskolan i Halmstad. Hon är kritisk till att vissa tentor måste skriva i salar och inte på distans. Foto: SVT/TT

Studenter oroliga för att skriva salstenta på Högskolan i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

De senaste månaderna har studenterna på Högskolan i Halmstad pluggat på distans på grund av pandemin. Men nu har flera studenter kallats till salstenta på plats i skollokalerna. Detta väcker kritik.

– Det känns fel, fel, fel, säger studenten Gabija Alisauskaite Nygren.

18 december ska Gabija Alisauskaite Nygren, 20, göra en omtenta som innebär att hon måste ta sig till Högskolan i Halmstad.

– Vi är flera som tycker det är läskigt. Man träffas fysiskt och sitter i en sal i flera timmar och delar toalett med flera andra, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Coronaviruset i Halland

Högskolan menar att vissa tentor måste göras fysiskt, dels för att undvika fusk, dels för att säkerställa att studenterna lärt sig det de ska.

I klippet ser du hur olika studenten Gabija Alisauskaite Nygren och högskolans studieadministrativa chef Britta Lundh tycker om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet