Uppgifter: Skoglund utreds av Sverigedemokraterna – byter parti

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s avslöjande att Andréa Skoglund ska betala tillbaka 135 000 kronor, som hon felaktigt fått i sjukpenning, utreds hon nu av Sverigedemokraternas medlemsutskott. En uteslutning ur partiet kan bli aktuell – men enligt hennes före detta gruppledare Fabio Ishaq har hon redan bytt parti.

Enligt uppgifter till SVT utreder Sverigedemokraterna nu om Andréa Skoglund levt upp till det ansvar hon har mot partiet och väljarna. SVT Nyheter har sökt Skoglund för en kommentar men hon har inte återkommit.

Magnus Olsson, ordförande för SD:s medlemsutskott, säger till SVT att han aldrig kommenterar personärenden av den typen i media.

– Det sköter vi helt och hållet internt. Du få vända dig till vår presstjänst i Stockholm för övriga frågor kopplat till det, säger han.

SVT har via pressekreterare bett om en intervju men ingen återkoppling har gjorts.

Byter parti

Nyligen uppstod en splittring inom SD Halmstad och enligt den tidigare gruppledaren Fabio Ishaq tillhör Andréa Skoglund den grupp som tillsammans med honom brutit sig ur SD och startat Halmstads lokala parti.

Starta klippet för att höra mer om Sverigedemokraternas utredning och se Fabio Ishaq (Halmstad lokala parti) berätta om Skoglunds inblandning i det nya partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.