I klippet berättar Karin Quander, avdelningschef på hemvårdsförvaltningen, om utredningen och hur kommunen kommer forsätta sina utredningar. Foto: SVT

Utredningen klar – äldreboendet brast inte i brukarnas vård

Uppdaterad
Publicerad

Äldreboendet Attendo Nissatrand har inte brustit i vården till sina brukare under coronapandemin, det slår Halmstads kommun fast efter att ha utrett ärendet.

Det var tidigare i år som undersköterskan Izabela Winroth upplevde stora brister på boendet i Halmstad. I en anmälan till Halmstads kommun larmade hon om att hennes avdelning varit underbemannad och att arbetet var tungt. Vilket hon ansåg ledde till brister i omvårdnaden av boendets brukare.

Men Halmstads kommun, som endast utrett den vård brukarnas fått, har inte funnit några brister. 

Coronaviruset i Halland

Förbättringar kommer

Trots att kommunens utredning inte pekar på några brister har Attendo presenterat 13 åtgärder för att förbättra verksamheten och dialogen med sin personal. Något kommunen välkomnar. Attendos boende på Nissastrand kommer under våren att ingå i kommunens årliga uppföljning över vården på kommunens privata vårdboende.

Vad tar ni till er av anmälan?

– Vår uppfattning är att vi har forum för medarbetarna att kontakta oss. I detta fallet har vi inte lyckats nå fram och det beklagar vi, skriver Pernilla Rönntoft, verksamhetschef på Attendo Nissastrand till SVT Nyheter Halland i ett mejl.

Klicka på klippet för att höra mer om hur vad kommunen kommit fram till i sin granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet