15-åring häktas misstänkt för gymmord

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åring som suttit anhållen misstänkt för mordet på en 17-åring häktades på onsdagen av Helsingborgs tingsrätt. Han häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var på lördagskvällen som en 17-åring hittades allvarligt skadad på Friskis & Svettis gym i Ängelholm. På måndagen konstaterades han avliden och den 15-åring som är misstänkt för mordet begärdes senare häktad. 15-åringen nekar till brott.

”Unik situation”

I går fick häktningsförhandlingarna skjutas upp, två gånger, eftersom det saknades tolk.

– Det är en väldigt stor efterfrågan på tolkar, men jag har aldrig varit med om det här någon gång trots 40 år i det här jobbet. Det var en helt unik situation, sa 15-åringens advokat Olof Wettermark då.

Åklagare Magnus Larsson. Foto: Maria Makar

Ändrad brottsrubricering

Inledningsvis rubricerades händelsen som försök till mord, alternativt dråp. Men när 17-åringen dog av sina skador ändrades brottsrubriceringen till mord.

– Det finns ett motiv, men det är för tidigt att berätta om det nu, säger åklagare Magnus Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.