Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad räddningschefen har att säga om en varningsskylt på Hallandsåsen i klippet. Foto: Ninni Mikael/SVT

Efter dödsolyckan på Hallandsåsen – räddningschef vill ha digital varningsskylt

Uppdaterad
Publicerad

Efter olyckan på Hallandsåsen, där tre ungdomar avled, har frågan om digitala varningsskyltar återigen blivit aktuell. Räddningstjänsten i Båstad planera nu att skicka in en ansökan till Trafikverket.

Det är inte första gången som frågan om digitala varningsskyltar diskuteras hos räddningstjänsten i Båstad. Redan för tio år sedan ville man få några på plats.

– Det är många olyckor både i södergående och norrgående riktning vid Östra Karup. En digital varningskylt hade kunnat varna både vid svår halka på vintern och för stillastående fordon, säger Pelle Pettersson, räddningschef Räddningstjänsten Båstad.

Stort behov

Det var först efter olyckan på Hallandsåsen där tre unga män miste livet som frågan återigen aktualiserats, något som Bjäre nu, var först med att rapportera om.

– Efter den tragiska olyckan så ser vi ett stort behov av att väcka frågan igen. Vi börjar bli rätt vana vid olyckor men som tur är så sker det inte så många som leder till svårt skadade eller som i detta fallet med avlidna.

Inom kort ska en ansökan skickas till Trafikverket som handlägger den sortens ärenden.

– Vi ska skicka en ansökan men sådant här tar tid, det kan vara fråga om att skylten är på plats till hösten, säger Pelle Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolyckan på Hallandsåsen

Mer i ämnet