Foto: Bernard Mikulic/SVT

Efter varslet i Bjuv: Findus öppnar Malmökontor

Uppdaterad
Publicerad

Findus, som numera ägs av Nomad Foods flyttar sitt huvudkontor till centrala Malmö. Flytten genomförs vid årsskiftet och 170 medarbetare följer med från Bjuv.

För ett år sedan köptes Findus Sverige upp av det multinationella bolaget Nomad Foods. Bara några månader senare togs beslutet att fabriken i Bjuv skulle stängas och 450 anställda varslades. De nya ägarna ansåg att anläggningen kostade för mycket i förhållande till produktionen.

Nytt Malmökontor

På tisdagen meddelade företaget att de 170 medarbetare från ekonomi-, försäljnings- och marknadsavdelningen som inte berördes av varslet i produktionen kommer att flytta till nya kontor i Malmö.

Findus lägger ner i Bjuv

– När vi gav besked om stängningen i Bjuv beslutade vi också att vi skulle flytta kontoret. Att det blev Malmö handlar om tillgång till kunder, infrastruktur, samarbetspartners och pendlingsmöjligheter för våra anställda, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus.

Avvecklar i Bjuv

De nya lokalerna ligger på Nordenskiöldsgatan 8 vid Hjälmarekajen nära Malmö Central. Resterande av företagets 220 medarbetare som inte jobbar i Malmö kommer att jobba på bageriet i Loftahammar.

Fram till i vår kommer viss produktion att finnas kvar i Bjuv. Därefter stängs fabriken helt.

– Som planen ser ut nu producerar vi fram till 31 mars och stänger ner olika delar under tiden fram tills dess.

Svensk specialproduktion

Matföretagets framtida produktion av frysvaror kommer att finnas i Tyskland, England och Spanien. Men några enstaka produkter kan få tillverkas i Sverige i samarbete med lokala leverantörer.

– Det är vissa, speciella produkter som är viktiga att ha kvar i Sverige för att våra kunder uppfattar dem som svenska, säger Henrik Hjalmarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Findus lägger ner i Bjuv

Mer i ämnet