En lastbilschaufför döms till sju års fängelse efter att han smugglat in 250 kilo narkotika gömt i växter och blomvagnar. Foto: Tullverket

Gömde 250 kilo narkotika bland blommor – döms

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilschauffören sa att han skulle leverera blommor när han anlände till Helsingborgs hamn. Tullen trodde honom inte. Nu döms han till sju års fängelse för grov narkotikasmuggling.

Lastbilen kom med färja till Helsingborgs hamn i mars i år och tulltjänstemannen reagerade bland annat på att föraren verkade nervös. I samband med att lasten kontrollerades upptäcktes stora mängder narkotika som gömts bland växter och blomvagnar.

Totalt beslagtogs 122 kilo amfetamin, 118 kilo cannabisharts och 12 kilo kokain.

Helsingborg

Chauffören har hela tiden nekat till brott och menat att han inte visste att narkotikan fanns i lastbilen. Tingrätten köper inte hans förklaring och dömer honom till sju års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling.

– Jag tror att vi kommer överklaga. Han vidhåller att han inte kände till narkotikan, säger mannens advokat Torsten Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet