Polisen bevakar judiska församlingen. Foto: Minna Korsgren

Kvinna svårt knivskuren i Helsingborg – man anhållen i sin frånvaro

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern blev knivskuren och fick livshotande skador på en gata i centrala Helsingborg på tisdagsmorgonen. Enligt en representant från judiska församlingen i Helsingborg är kvinnan aktiv i församlingen. En man är anhållen i sin frånvaro, meddelar polisen på tisdagseftermiddagen.

Polisen har flera patruller som söker efter en misstänkt gärningsman.

– Vi är djupt chockade. Det är en väldigt fin och hjälpsam person som råkat ut för den här tragiska händelsen, säger en representant för den judiska församlingen som vill vara anonym.

Knivdådet på Nedre Långvinkelsgatan

Hen berättar att kvinnan var på väg till jobbet när hon blev överfallen.

– Vi vet inte om det är en slump eller om händelsen har en koppling till att hon är aktiv i församlingen.

Polisen har stationerat en patrull utanför judiska församlingen i Helsingborg, men de har inte bekräftat att kvinnan har en koppling till församlingen.

Polisen har stationerat en patrull utanför judiska församlingen i Helsingborg Foto: Arkiv

Livshotande skador

– Vi får in larmet vid 07.30 på morgonen att en kvinna ska ha blivit knivskuren och beordras till platsen. Kvinnan ska ha fått svåra skador och fördes relativt omgående till sjukhus, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Händelsen inträffade på Nedre Långvinkelsgatan i centrala Helsingborg.

Flera polispatruller arbetar med att försöka lokalisera en misstänkt gärningsman som ska ha lämnat platsen innan polisen anlände. Polisen har gått ut med en vädjan om tips från eventuella vittnen.

Under förmiddagen meddelar Region Skånes presstjänst att kvinnan, som är i 60-årsåldern, vårdas för livshotande skador.

Insatsstyrkan på plats

Regionala insatsstyrkan är på plats för att skapa trygghet och höra vittnen. Enligt polisen borde det finnas vittnen eftersom överfallet skedde centralt i Helsingborg under morgonrusningen.

Polisen har ännu inte något signalement på gärningsmannen. I området finns det övervakningskameror och polisen arbetar med att säkra material från kamerorna. 

Foto: SVT

Möte i Rådhuset

Under tisdagskvällen hålls ett möte i Rådhuset med kommunen, polisen och den judiska församlingen. Enligt uppgift är syftet med mötet att klargöra situationen och summera dagens händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Nedre Långvinkelsgatan

Mer i ämnet