Explosion i bostadshus – en skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern skadades vid en detonation i ett flerfamiljshus på Södergatan i Helsingborg, natten mot tisdag. Det nationella bombskyddet kallades in och de övriga boende i huset fick evakueras.

Klockan 00.58 på tisdagen fick polisen in ett larm om en explosion i ett flerfamiljshus i Helsingborg. Något detonerade utanför en lägenhetsdörr i ett trapphus på Södergatan. En ytterdörr trycktes in och flera dörrar skadades i tryckvågen.

Kvinnan som är i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med lindriga skador, enligt Region Skåne.

Under tisdagsmorgonen var det fortsatt avspärrat runt porten. Foto: Cecilia Hedlund

”Oklart motiv i nuläget”

Det nationella bombskyddet har kallats in för att undersöka vad som exploderat. Enligt polisens yttre befäl ska det vara något som är kraftigare än en banger.

Kan ni säga något om motiv till explosionen?

– I nuläget finns det inget sådant, säger polisens vakthavande befäl Mikael Lindh.

Södergatan har spärrats av. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Södergatan avspärrad

Boende i flerfamiljshuset fick evakueras eftersom fastigheten var skadad. Under tisdagsmorgonen var det fortsatt avspärrat runt porten.

Läs mer: Deras ytterdörrar trycktes in av smällen

Polisen har ingen gripen eller misstänkt för sprängningen. Den tekniska undersökningen kommer att återupptas under förmiddagen. Dessutom går polisen runt och knackar dörr och fotpatrullerar i området.

och den som har uppgifter att lämna, eller känner oro, är välkomna att kontakta dem. Utredningsarbetet kommer att fortsätta under dagen.

– Rubriceringen är i nuläget grov misshandel och grov allmänfarlig ödeläggelse, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.