Oklart vad som ska byggas på södra sjukhusområdet efter branden i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Planen är att rivningsarbetet ska vara klart till midsommar och parallellt utreder Ängelholms kommun vad som ska byggas upp.

– Vi tittar på vad som är mest lönsamt och bäst för kommunen att göra för framtiden här,  säger Mats Nilsson vd Ängelholmshem.

Det har nu gått drygt en månad sedan den förödande branden på södra sjukhusområdet i Ängelholm. Det har varit ett arbete med att riva och sanera. Det ska göras nya upphandlingar och planering.

– Det är ett ganska omfattande arbete, säger Mats Nilsson.

Storbranden i Ängelholm

Fem byggnader har brunnit ned och två står kvar. Den nyare byggnaden är i bättre skick men rökskadad. Den andra är det värre med.

Stort område som brunnit

Totalt rör det sig om 7 000 kvadratmeter som försvunnit. Många av dem är kommunala verksamheter, men även regionen hyrde en del.

– Vi planerar att bygga upp det som har brunnit ned men vi inväntar utredningen, säger Mats Nilsson.

Finns planer på campus

Tomten består av två fastigheter, en som kommunen äger och en som är köpt av fastighetsbolaget Backahill.

– Det är ett spännande utvecklingsområde och jag ser på sikt att det kommer vara en plats för Campusområde och nya bostäder, säger Robin Holmberg (M) kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm.

Huruvida husen som brunnit ned ska byggas upp igen är i nuläget ovisst.

– Vi får se, det måste finnas plats för någon form av offentligverksamhet, men får återkomma i detaljplanearbetet, säger Robin Holmberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Ängelholm

Mer i ämnet