En restaurang i Helsingborg hotas av vite efter att ha hållit öppet efter kl 20.30. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / TT

Restaurang tagen på bar gärning – fuskade med coronareglerna

Uppdaterad
Publicerad

50 000 kronor per gång – så mycket restaurangen i Helsingborg betala om kommunens kontrollanter kommer på dem med att servera mat och dryck efter klockan 20.30 från och med nu.

Efter att ha tagit emot ett flertal klagomål om att serveringsstället på söder i Helsingborg har fortsatt verksamhet efter klockan 20.30, i strid med gällande regler för att förhindra spridning av covid-19, gjorde kommunens miljöförvaltning en oanmäld kontroll den första april.

Då upptäcktes att det mycket riktigt förekom serveringsverksamhet i lokalen.

”Tillvägagångssättet utstuderat”

Entrén mot gatan var dock låst och detta tolkade kontrollanterna som att restaurangen medvetet fuskar med reglerna.

”Tillvägagångssättet med stängning av ordinarie entré och användning av bakdörr är utstuderat för att undkomma tillsyn av regelefterlevnad. Med tanke på de upprepade klagomålen förefaller överträdelsen förekomma systematiskt” skriver Miljöförvaltningen i ett beslut.

Nu hotas restaurangen med vite på 50 000 kronor för varje gång reglerna överträds från och med nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.