Under förra veckan konstaterades 1 294 nya coronafall i Helsingborg och kommunen har nu den näst högsta smittspridningen i landet. Foto: TT/Johan Nilsson

Smittspridningen fortsätter öka i Helsingborg – nu tvåa i landet

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg är nu den kommun i landet med näst flest coronasmittade per invånare, visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten. Även andra nordvästskånska kommuner har hög smittspridning.

Under förra veckan  konstaterades 1 294 nya coronafall i Helsingborg och kommunen har nu näst flest smittade per invånare i hela landet. Bara i Nordanstig Gävleborgs län är situationen värre.

Veckan innan konstaterades 1 050 coronafall i Helsingborg och den totala siffran ligger nu på 5 638.

– Vi ska ha ett möte imorgonbitti där vi ska diskutera läget. Det är ju en fördröjning på siffrorna så om de skärpningar vi gjort har lett till några förändringar ser vi inte ännu, säger Jan Björklund (S), ledamot krisledningsutskottet i Helsingborg.

Ökat i Bjuv, Landskrona och Åstorp

I nordvästra Skåne har även smittspridningen ökat i Bjuv, Landskrona och Åstorp som alla nu har runt 650 nya fall per 100 000 invånare.

På torsdagen vårdas totalt 55 personer på Helsingborgs lasarett varav sex stycken på intensivvårdsavdelning.

I klippet nedan kan du höra skyddsombudet Sören nordh och akutvårdchefen Håkan Kerrén om den tuffa situationen på Helsingborgs lasarett.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den ökade smittspridningen tar på personalen - som ibland inte hinner ta lunchraster. Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet