Foto: SVT Grafik

Tre män döms till fängelsestraff: ”Haft tung roll i brottsligheten”

Uppdaterad
Publicerad

Tre män från Bjuv döms till fängelsestraff för en rad brott – och polisen beskriver de tre dömda männen som ledande inom den senaste tidens brottslighet i bland annat Bjuv och Åstorp.

Det är en 28-årig man som döms till det längsta fängelsestraffet, två år och sex månader, för bland annat grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Mannen hade en kulspruta laddad med 32 patroner på en adress i Bjuv, när polisen slog till i november förra året.

Den yngste mannen i trion, en 24-årig man, döms till ett år och nio månaders fängelse för bland annat rån. Rånet skedde i början av augusti förra året, men mannen förnekar brott.

– Vi kommer att överklaga domslutet kring rånet, då vi hävdar att det inte ens är ett rån. Däremot kommer vi godta narkotikabrottet och misshandeln, som min klient också dömts för, säger Stefan Rosell, 24-åringens advokat.

Rånet ska ha skett tillsammans med en 27-årig man, den tredje personen i Bjuvstrion. Han döms till två år och tre månaders fängelse.

Polischefen: ”Hårt arbete ligger bakom”

Polisen har under en längre tid haft koll på de tre männen, som i augusti häktades för en del av brotten. Anders Isgren, lokalpolisområdeschef i Klippan, menar att det här är ett resultat av hårt arbete.

– Vi har lagt ner oerhört mycket resurser på detta ärende, det har varit viktigt för oss att leverera en bra produkt till åklagaren. Det har varit ett hängivet och hårt arbete från många kollegor i vårt polisområde, säger han.

Åklagare Helene Jacobsson är nöjd med domen.

– Jag kan konstatera att rätten till stor del gått på min linje – och huruvida jag ska överklaga eller inte är inget jag bestämt mig kring, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bjuv

Mer i ämnet