Långforsen. Foto: SVT

Ägardirektivet inte uppfyllt enligt Föreningen Långforsen

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Långforsen har en annan uppfattning av situationen än Jämtkraft, efter att parterna haft möte om kraftstationens framtid.

Jämtkraft meddelade på onsdagen att man rekommenderar ägarkommunerna att fortsätta renovera Långforsens kraftstation, då en överlåtelse till föreningen inte anses görbar.

På onsdagskvällen kontrar Föreningen Långforsen och skriver i ett mejl till SVT att de inte delar Jämtkrafts uppfattning om att ägardirektivet nu är uppfyllt och processen är klar – och inte heller om hur den har gått till.

”Tvärtom, när vi lämnade vårt möte med Jämtkrafts representanter igår [tisdag, reds anm] så var det med uppfattningen att processen fortsatt är vid liv” skriver styrelsen, som förbereder en mer ingående redogörelse av sin inställning till nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden runt Långforsen

Mer i ämnet