Corona-restriktionerna tas bort från och med den 9 februari. Dela gärna dina upplevelser kring att Sverige nu öppnar upp i i vår chatt. Foto: Amir Nabizadeh/TT/Fredrik Sandberg/TT/Magnus Hjalmarson Neideman/SCANPIX

Chatt: Restriktionerna hävs – hur känner du inför det?

Uppdaterad
Publicerad

Vilka är dina tankar om att restriktionerna upphör? Vad ska du göra nu som du inte har kunnat göra? Många skrev och berättade i SVT:s chatt – se inläggen här.

Nu öppnar Sverige upp – hur känner du inför att restriktionerna hävs?

Nu avslutar vi chatten - tack för ert stora engagemang, och som det skrevs här nedanför: Ta hand om varandra!

Camilla Donnerbrink • Jag tycker att det är alldeles för tidigt, har själv sjukdomen nu och såhär sjuk har jag inte varit på länge. Fortsätt att hålla avstånd och ta hand om varandra!

Anna Maria • detta är ju fullkomligt absurt att öppna upp i stället för att åtminstone vänta tills efter sportlovs veckorna bor i en liten fjällby och det har hittills varit förbannat jobbigt att hålla sig undan men det har gått tillhör riskgrupp och använder fortfarande munskydd och håller avstånd fastän jag är trippel vaccinerad någon tyckte att vi skulle hålla oss isolerade om vi var rädda det handlar inte om det utan att man vill skydda sig själv och andra men folk som kommer hit till fjällen bryr sig inte längre så jag har inget annat val än att hålla mig undan ett bra tag till tack regeringen

Förskollärare • Det är helt galet. Nu är det tydligen okej att lämna symtomfria barn på förskolan än om syskon i yngre skolålder är covid smittad.
Tack för den FHM! Och ja det är sant, det förekommer. Så det här med att ha eget ansvar om att inte föra smitta vidare, funkar inte. Vissa vårdnadshavare behöver ha tydligt utskrivet.
-Är du hemma för vård av barn pga av konstaterad covid ska yngre syskon även de hållas hemma. För det finns individer som nonchalant ser på covid.
Nu är det bara för oss att invänta symtom på barnet/barnen, först då kommer barnet/barnen hållas hemma. Då har vi smittan i verksamheten. Men förskolan är ju inte viktig för samhället.

Annelie Sörslätt • Alldeles för tidigt. När sjukvården går på knäna. Jag kommer att fortsätta att använda munskydd i affärer och vid trängsel.

Robert • Kosläpp!! Herregud vad naivt! Kostat för mycket förstås. Senaste dygnet 114 döda. Tänk lite mer ibland på era gamla och sjuka som fortfarande isolerar sig efter 2 år.

Besviken • Det är fortfarande väldigt många som dör varje dag, hur tänker beslutsfattarna? Naturligtvis drabbar det de äldre och sköraste, Första året pratades det mycket om de äldre och nu verkar det som ingen tänker på dem när allt i all hast skall öppnas för full. Sorglig!

Krister • De som tycker det är underbart att kunna leva som vanligt igen kanske borde fundera på hur de lever och beter sig. Egoismen och nonchalansen är väl spridda och vill man bara tänka på sig själv utan tanke på andra så förstår jag deras resonemang. Men vi få som tidigare och fortfarande tar hänsyn och visar respekt för våra medmänniskor ser nog lite mer nyktert på situationen.

Medborgare • Så otäckt att läsa dessa fanatiska kommentarer om pass. Behövs en folkdomstol som upprätthåller de demokratiska fri-och rättigheterna. Och jag personligen registrerar alla dessa som ivrat (och ivrar) för pass som ska skapa än mer klyftor i samhället. Jag glömmer aldrig vad jag hört och sett dessa två år sedan den stora hysterin bröt ut.

Anders • Så ironiskt att man öppnar upp när smittan är som värst.
Folk dör dagligen av covid-19 i vårt land. Hur kan det vara så viktigt att gå på krogen eller gå på konsert?
Bättre om politikerna vore ärliga och sade: vi har inte råd med restriktioner längre.
Jag oroas av detta vansinne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.