Cheferna har fortsatt förtroende

Uppdaterad
Publicerad

Trots att två chefer inom socialförvaltningen fällts för att ha orsakat en anställds självmord har de fortsatt förtroende från arbetsgivaren.

Dagens tingsrättsdom där två chefer inom Socialförvaltningen i Krokom fälls för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död kommer troligen att överklagas till högre instans. Krokoms kommun meddelade vid en presskonferens efter domen att man har fortsatt förtroende för de bägge cheferna och att man välkomnar en prövning.

– Vi gjorde inget fel, kommenterade personalchefen Gunilla Sundqvist vid presskonferensen. Hon menar istället att arbetsledaren försökte stötta och vägleda den anställde.

– Det är en oerhört tragisk händelse som många är känslomässigt berörda av. Vi känner naturligtvis extra med familjen, men även med arbetskamrater och chefer. Våra chefer har självklart ett arbetsmiljöansvar i de delegerade arbetsuppgifterna som de ska utföra. Arbetsmiljömålet är nu prövat och tingsrätten har fastställt sin dom. Att de har gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död känns inte rimligt. En rad arbetsmiljöåtgärder var vidtagna, säger Maria Söderberg, kommunstyrelsens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Chefer åtalas efter självmord

Mer i ämnet