Ökad närvaro av polisen under alpina VM i Åre. Foto: SVT

Stor polisnärvaro under VM – både i byn och i backen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kommer att vara på plats dels i anslutning till arrangemangen, dels i Åre by och även i skidbacken.

– I första hand kommer vi prioritera trafiksäkerhetsarbetet. Vi samarbetar också med norsk polis på deras sida gränsen och med angränsande län vad gäller trafiksäkerhetsarbetet, säger Mats-Ove Edvinsson kommenderingschef vid polisen.

Extra resurser

Polisen kommer förstärka den ordinarie verksamheten i Åre och Östersund:

Alpina VM 2019

– Vi har fått ett tillskott med poliser som kommer från region Mitt, Sthlm, Väst och Syd. Tillkommer gör förutom egen personal i Jämtland också personal från övriga region Nord, från både Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten, säger Mats-Ove Edvinsson, kommenderingschef.

Arbete mot droger och prostitution

Polisen har fokuserat på ett förebyggande arbete rörande prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Myndigheten har jobbat nära bland annat länsstyrelsen, arrangörer, hotell och taxinäring i detta.

– Vi kommer samverka med bl.a. kvinnojouren och bl.a. informera om  sexköpslagen. När det gäller droger arbetar vi som vanligt mycket utifrån ett underrättelseperspektiv, säger Mats-Ove Edvinsson, kommenderingschef.

Polisens volontärer är på plats

– Vi kommer också använda oss av några av polisens volontärer från regionen som kommer finnas i området för att kunna svara på allmänhetens frågor, hänvisa dem till diverse platser och för att tillsammans med poliserna skapa trygghet, säger Mats-Ove Edvinsson, kommenderingschef.

Längre öppettider

Receptionen i Åre polisstation kommer att vara öppet dagligen under perioden som VM pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM 2019

Mer i ämnet