ÖFK:s målvakt Aly Keita är just nu rankad som den bästa målvakten i Europa League. Foto: Uefas hemsida

Keita rankad som Europa Leagues bästa målvakt

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s målvakt Aly Keita har varit en glänsande stjärna under lagets resa i Europa. Och just nu ligger han rankad som den bästa målvakten i Europa League.

Det är ingen officiell ranking, utan helt enkelt en sammanställning som Uefa har gjort av hur bra de olika målvakterna har presterat i Europa League-matcherna.

LÄS MER: Målvakten Aly Keita i sitt livs form

ÖFK i Europa League

Det är inte allt för konstigt att Keita just nu ligger i topp. Under det avgörande hemmamötet mot PAOK, på bortaplan mot Zorja Luhansk, och nu senast hemma mot Hertha Berlin, har han inte släppt in ett enda mål.

LÄS MER: Stor glädje hos ÖFK och fansen efter senaste segern

Enligt Keita själv handlar hans stora framgångar om träning och lite mer träning, särskilt fokuseringen på inlägg och hörnor.

– Jag och målvaktstränare Linus Eriksson har jobbat mycket med det och just i år har det gett resultat, sa Keita i en tidigare intervju med SVT Nyheter Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet