Tord Andnor, Östersundshems styrelseordförande, berättade vid en presskonferens att VD stängs av tills vidare. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Östersundshems vd stängs av efter krismöte

Publicerad

Östersundshems vd Daniel Kindberg som anhållits misstänkt för grova ekobrott stängs av under tiden brottsutredningen pågår. Det beskedet kom från Östersundshem vid onsdagens presskonferens.

Styrelsen för Östersundshem höll på onsdagsförmiddagen ett krismöte med anledning av att bolagets vd Daniel Kindberg anhållits misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till bokföringsbrott. Misstankarna handlar om sponsring av fotbollsklubben ÖFK, där Kindberg är ordförande.

Efter krismötet höll Östersundshem också en presskonferens där styrelsen meddelade att Daniel Kindberg stängs av. Beslutet fattades av en enig styrelse.

– Daniel Kindberg är arbetsbefriad tills vidare och tills styrelsen beslutar annat, säger Tord Andnor, styrelseordförande vid Östersundshem.

”Kom som en obehaglig överraskning”

Så här svarade Östersundshem på frågan om man kände till något om brottsmisstankarna i förväg.

– Det kom som en väldigt obehaglig överraskning. Det var chockartat, säger Tord Andnor, styrelseordförande vid Östersundshem.

Kommer ni att gå igenom samtliga avtal mellan Östersundshem och ÖFK?

– Vi har ett avtal och det har styrelsen beslutat om och är inget märkvärdigt med det, säger Tord Andnor, styrelseordförande vid Östersundshem.

Ingen lön under avstängningen

Tord Andnor säger att han inte har någon uppfattning om hur brottsmisstankarna kommer att påverka Daniel Kindbergs framtid som vd i Östersundshem. Kindberg får ingen lön under avstängningstiden.

Har det här skadat Östersundshem?

– Jag tror inte det, jag hoppas inte det, säger Tord Andnor, styrelseordförande vid Östersundshem.

Christer Sundin, tidigare vd för Diös och nuvarande styrelseledamot för Östersundshem, blir tillförordnad vd med omedelbar verkan.

Östersundshem har inte lyckats få kontakt med Daniel Kindberg.

TV: Se hela livesändningen på SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Daniel Kindberg i ekobrottshärva

Mer i ämnet