Östersunds kommunalråd Anders Edvinsson (S) om Litsbackens framtid: ”Jag tror vi kommer att kunna lösa det här” Foto: SVT

Edvinsson (S) om Litsbackens framtid: ”Tror vi kommer lösa det”

Uppdaterad
Publicerad

Litsbackens framtid diskuteras och under gårdagens stormöte gav kommunen invånarna förhoppningar om att slalombacken får vara kvar. Hör kommunalrådet Anders Edvinsson (S) svara på vad han egentligen menade med vad han sa när SVT ställer frågan efteråt.

– Jag tror att vi kommer att kunna hitta en lösning på det här, sade kommunalrådet Anders Edvinsson (S) vid stormötet och uttalandet uppfattades nog som ett löfte från många att kommunen kommer att medverka till en lösning så att Litsbacken i Östersund kommer att kunna drivas vidare.

Stormötet i Lit på onsdagkväll var fullsatt och engagemanget stort när politiker från så gott som samtliga partier var på plats.

Mest hettade det till när Pär Bodén, en av Litsbackens eldsjälar, ställde ansvarsutkrävande frågor till kommunalrådet om varför Litsborna inte fått ta del av beslutsunderlaget som nedläggningen grundar sig på.

28 februari ska den grupp som engagerar sig i Litbackens framtid lämna in ett förslag med ekonomisk kalkyl till kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.