Tilde Wåhlén från Piteå trodde knapps sina ögon när hon var till ÖFK-shopen på fredagseftermiddagen för att köpa en supportermössa. In genom dörren stegade självaste Alhadji Gero. Foto: Lena Samuelson

Tilde från Piteå mötte matchhjälten Gero

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en dag med segerns sötma i gomseglet för ÖFK-spelarna. Vi har träffat Alhadji Gero – och var med när Tilde från Piteå fick hans signatur på mössan.

När ÖFK i torsdags tog ledningen med 1-0 som ropade speakern ut att Alhadji Gero gjort målet. Under halvtidsvilan ändrade man sig sedan och påstod att Curtis Edwards var sist på bollen.

Vem gjorde målet?

I målprotokollet stod till slut att Zorya Luhansk gjorde självmål. Så frågan känns given:

ÖFK i Europa League

Vem gjorde 1-0 målet egentligen?

– Ärligt talat så vet jag inte. Jag snuddade nog inte bollen men jag tyckte ändå att jag hade anledning att fira min insats. Jag satte press på backen och hade jag inte gjort det så hade ju backen eller målvakten tagit bollen hur lätt som helst, säger Gero.

Framför allt nu i höst har Alhadji Geros utveckling tagit fart. Exempelvis tar han helt andra löpningar än tidigare.

– Så är det. Jag har jobbat mycket på när jag ska hålla i bollen, när jag ska skjuta eller när jag ska passa, förklarar han.

Har tränat extra

Gero berättar också att han efter de ordinarie träningarna har jobbat extra med sina avslut, tillsammans med assisterande tränaren Billy Reid. Även det tycker han har gett resultat.

På fredagseftermiddagen följde vi med Gero till ÖFK-shopen nere på stan. Där var det en hel del kunder som kommit till Östersund enbart för att se matchen mot Zorya Luhansk. Exempelvis träffade vi Tilde Wåhlén från Piteå. Hon fick en autograf på sin nyinköpa mössa.

– Hon blev så lycklig att tårarna började rinna när hon fick veta att vi skulle åka till Östersund och se matchen, berättade pappa Magnus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet