Se när Moa och hennes mamma talade inför kommunfullmäktige. Foto: SVT

Eleven Moa: ”Många tycker det är läskigt att byta skola”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen beslöt kommunfullmäktige att själva evakueringen av Lugnviksskolan får kosta 35 miljoner. På mötet ställde föräldrar och elever från Norra skolan och Odenslundsskolan frågor till politikerna.

Det var under allmänhetens frågestund som Moa Albrechtsson tog till orda.

– Många är oroliga för att byta skola, säger Moa Albrechtsson som går i Norra skolan.

Skolrenoveringar i Östersund

Hon fick sällskap i talarstolen av skolkamrater och förutom oro tog eleverna upp att det är viktigt att politikerna följer barnkonventionen.

Föräldrarna som klev upp i talarstolen uttrycket förvåning och oro över att processen gått så fort.

– Först beslöt de att klass sex ska tillbaka till skolan och nu ber de om ursäkt för den flytten, säger Elin Albrechtsson med tanke på att sexorna i Norra skolan och Odenslundsskolan ska till Parkskolan i den flyttrockad som är föreslagen.

Se hur det var på fullmäktige under torsdagen i klippet

Fullmäktige beslöt att avsätta 35 miljoner till moduler vid Blomstergården och till en utbyggnad av Parkskolan. Detta för att klara evakueringen av 400 elever när Lugnviksskolan ska byggas om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolrenoveringar i Östersund

Mer i ämnet