ÖFK:s utländska investerare – ett litet bolag på Cypern

Uppdaterad
Publicerad

Puls8 Ltd heter det utländska bolag som ska investera 15 miljoner kronor i ÖFK. Det är ett bolag som registrerades på Cypern sommaren 2018.

I november i fjol beslutade licensnämnden att neka Östersunds fotbollsklubb fortsatt elitlicens. Beslutet överklagades och i december gav Svenska fotbollsförbundets överklagandenämnd grönt ljus. Klubben fick fortsatt elitlicens.

En orsak var en ny sponsorsintäkt på 15 miljoner kronor från ett utländskt bolag. Då hade inga pengar kommit men bolaget hade, enligt överklagandenämndens dom, skriftligen bundit sig till ett avtal med klubben.

ÖFK i ekonomisk kris

Begränsat med uppgifter

Nu är vi i slutet februari och fortfarande har inga pengar kommit. Däremot blev det i helgen känt att det aktuella bolaget är Puls8 som hör hemma på Cypern, vilket Expressen var först att rapportera om. Även ÖFK:s hemsida bekräftade senare att det rör sig om detta bolag.

Vad är då det för bolag? Ja, eftersom det är ett utländskt bolag finns begränsat med uppgifter. Det SVT hittills fått fram är att det registrerades sommaren 2018. Adressen som finns registrerad går till en lägenhet på Cypern.

Så vitt SVT kan se har de ännu inte skickat in någon årsredovisning.

Förhandlingar pågår

Det är två personer i styrelsen. En av dom, director Jonathan Lassman, var den som tillsammans med ÖFKs vd Lennart Ivarsson gick ut med informationen i helgen. Tillsammans skriver dom bland annat det pågår diskussioner mellan parterna vad gäller investeringar i ÖFK.

De skriver: ”..we stress that we do have an ongoing understanding with Puls8 to source investment for ÖFK.”

De skriver också: ”Publicity could damage ongoing negotiations between Puls8 and financiers.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet