Polismästare Linda Staaf informerar kronprinsessparet om ”Operation Rimfrost”. Foto: Kungliga Hovstaterna

Polis från Östersund i ledningen för ”Operation rimfrost”

Publicerad

Polismästare Linda Staaf, med rötter i Östersund, ingår i ledningen för polisens ”Operation rimfrost” som ska minska antalet skjutningar och sprängningar. I egenskap av biträdande kommenderingschef i ”Operation Rimfrost” har Linda Staaf informerat kronprinsessparet om arbetet.

– Mötet skedde på kronprinsessparets begäran, säger Linda Staaf.

Med anledning av den senaste tidens våldsdåd i framför allt Malmö har polisen utlyst en ”nationell särskild händelse”.  Det innebär att man inom ramen för vad man kallar ”Operation rimfrost” nu får särskilda befogenheter och resurser för att hantera situationen.

Har fyra mål

”Operation rimfrost” har fyra mål; att reducera antalet skjutningar och sprängningar, att fler som ingår i kriminella nätverk ska gripas, att fler vapen och sprängämneskomponenter ska tas i beslag och att allmänheten ska känna sig tryggare.

Linda Staaf är chef för underrättelseenheten vid polisens nationella operativa avdelningen, NOA  (fd rikskrim) i Stockholm. Hon är också författare och debuterade förra året med en kriminalroman som utspelar sig i Åre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer