Henrich Mchitarjan har nyligen kommit från Manchester United till Arsenal. Utanför hotellet ställde han upp på en selfie med ett par armeniska landsmän. Foto: SVT Jämtland

Stort pådrag när Arsenals trupp landade

Uppdaterad
Publicerad

Så tog de då mark på Frösön – världsstjärnorna i Arsenal FC landade i Jämtland dryga dygnet före kickoff på Jämtkraft Arena.

Mediauppbådet var anslående ute vid flygplatsen. De lokala journalister som varit med förr enades om att detta var ett mottagande som tidigare bara förärats George Clooney.

Från flygplatsen blev det snabb transport till hotellet och även där väntade en skara trogna fans. De flesta blickar letade förstås efter superstjärnan Mesut Özil. Men han gömde sig nu rutinerat i passningsskuggan bakom en kraftig ledare.

ÖFK i Europa League

Armeniska supportrar

Två supportrar visade sig vara väldigt selektiva. De var på plats enbart för att får se det armeniska nyförvärvet Henrich Mchitarjan.

– Vi är armenier som bor i Östersund. Det här ville vi inte missa, berättade Nishan Bakkalian.

Händelsevis var just Michitarjan den enda av stjärnorna som stannade upp och morsade. Selfiejägarna fick också en skalp att skryta med.

På presskonferensen berättade sedan den legendariske tränaren Aresene Wenger att Arsenal ställer upp till match med starkast tillgängliga lag.

– Mesut Özil finns med i startelvan, förklarade Wenger.

Testar inte plastgräset

Ett extra träningspass för att känna på konstgräset, det hoppar de över. Arsenal brukar nämligen aldrig göra så, oavsett underlaget.

Och för ÖFK:s supporterklubb Falkarna blev det en sen kväll i går. Läktaren skulle förberedas för fest.

Men på Arsenals läktare, där pågick ännu sent i går kväll snoskottningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet