Strömsund stänger bad- och idrottshallar på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Från och med 13 november stänger samtliga simhallar och kommunala idrottshallar i Strömsund. Kommunen gör bedömningen att det är för riskabelt att låta anläggningarna vara öppna med tanke på det rådande coronaläget.     

Redan i början av pandemin fattade kommunen beslut att stänga alla simhallar, möteslokaler och idrottshallar för att minska spridningen av coronaviruset. I september öppnade man upp lokalerna för allmänheten på nytt men nu har kommunen ändrat sig igen. 

– Vi följer utvecklingen dag för dag och är redo att snabbt omvärdera våra beslut. Det är av mycket stor vikt att alla följer de restriktioner som gäller, det vill säga håller avstånd, stannar hemma vid symtom och undviker sociala sammankomster. Jag förstår att det kan kännas jobbigt men går utvecklingen åt fel håll är risken stor att vi måste besluta om ytterligare åtgärder, säger kommundirektör Anneli Svensson i ett uttalande på kommunens hemsida.

Det nya beslutet innebär att simhallar och kommunala idrottshallar är stängda för allmänheten från och med fredag och att det endast  är skolklasser som får vistas i lokalerna i lektionssyfte. Strömsunds kommun har också beslutat stänga Allaktivitetshuset Saga och Teknikhuset med från och med idag. De nya restriktionerna gäller till sista november men kan komma att förlängas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet